2. Barcs—Drávatamási: a Dráva-parti erdőn keresztül

Az útvonal általános leírása

A szakasz a Három folyó túraútvonal része, megfelelően kijelölt földút. Barcs, mint térségi központ funkciót betöltő 11 ezer fős lakosságú határváros, számos kerékpárosok számára fontos szolgáltatást nyújt: kereskedelmi egységek, magánszálláshelyek, pénzintézetek, posta, vasútállomás található itt. Kiemelendő a gyönyörű Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ, mely számos kültéri és beltéri medencéjével, wellness-szolgáltatásával várja a vendégeket. A nyári időszakban különösen kedvelt a horvát vendégek körében is.
Az útvonal Barcson a Dráva-parti strand irányában folytatódik, ahonnan kijelölt erdei ösvényen folytathatjuk az utat Drávatamási felé, közvetlenül a Drávával párhuzamosan. Az út Barcs felőli része jól kerékpározható, karbantartott erdei út, míg keleti szakasza helyenként, kátyús, laza szerkezetű homokos talajú földút, ami esős időben sáros, száraz időben poros, így nem minden esetben kerékpározható megfelelően.
Drávatamási 380 fős lakosságú rendezett község a Dráva partján, több magánszálláshely és kemping, a Duna-Dráva Nemzeti Park természetismereti központja, apartmanháza, illetve az önkormányzat által működtetett ifjúsági szálláshely és kemping várja a kerekezőket.

Közlekedés
Szolgáltatások
Látnivalók
Kapcsolódó útvonalak