5. Szaporca—Harkány: az Ős-Dráva kerékpárúton

Az útvonal általános leírása

Szaporcától az EuroVelo 13 útvonala keleti irányban indul tovább, a Fekete-víz északi partján, majd a Dráva-töltésen Drávaszabolcs felé. Drávaszabolcsnál a határátkelőhöz vezető 58 sz. főúton való átkelést követően a Dráva töltésen haladunk keleti irányba, majd rövidesen észak felé fordulunk. Drávaszabolcsot elhagyva a főúttal párhuzamosan kiépített kerékpárúton rövidesen Harkányba érkezünk.

Közlekedés
Szolgáltatások
Látnivalók
Harkány a térség turisztikailag egyik legfontosabb települése, gyógyfürdője 1823 óta üzemel. A fürdőben számos modern fedett és szabadtéri medence várja a fürdőzőket és a gyógyulni vágyókat. Harkányban pikkelysömör- (psoriasis) betegek számára gyógykórház működik. A városban számos szolgáltatás (különböző komfortfokozatú szállodák, vendégházak, üzletek, éttermek, kerékpárszaküzlet- és szerviz) érhető el. A szálláshelyek többségénél van lehetőség kerékpár bérlésére. Pedelec-kölcsönzési lehetőség kialakítása folyamatban van.
Kapcsolódó útvonalak
Drávaszabolcstól a Három folyó túraútvonal részeként kijelölt alternatív útvonalon juthatunk el Keselyősfapusztán és Mattyon keresztül Siklósra. Keselyősfapuszta térségében a Dráva homokos partján sütkérezhetünk, a környéken vendégház, Mattyon étterem-lovasudvar található.