3. Kőszeg-Bucsu útvonal

2015-02-16_eurovelo13

AZ ÚTVONAL ÁLTALÁNOS LEÍRÁSA

Zsiráról rögtön vissza is térünk az osztrák oldalra, a szomszéd Locsmándra (Lutzmannsburg), amelynek gyógyfürdőjében, a Napfürdőben kipihenhetjük az eddigi fáradalmakat. Innen kisforgalmú utakon és kerékpárutakon haladunk tovább a Répce mentén Répcesarudon (Frankenau) át Borsmonostorig (Klostermarienberg), ahol átkelünk a határt jelentő dombon Ólmodra. Érdemes megállni a határnál levő leseknél egy rövid időre, innen már lejtős földúton haladunk. A kis, elszigetelt település után hegynek felfele haladunk egy jó minőségű földúton a határ mentén, innen ereszkedünk le a 87-es főutat keresztezve Kőszegre. Kőszeg után némi emelkedőt követően Cák mellett haladunk el – ha van időnk, tegyünk egy kitérőt erre a gyönyörű pincesorral és tanösvénnyel rendelkező kistelepülésre, majd Velemnél térjünk vissza jobbra a közútra, ahonnan már rövidesen Bozsokra érünk. Innen a következő település kényelmes, szintben vezető úton Bucsu, ahonnan alig néhány kilométerre a 89-es utat keresztezzük és a nardai elágazáshoz érünk. Ha nem szeretnénk folytatni utunkat dél felé, innen Tornyon és Sén keresztül elkülönített bicikliúton juthatunk be Szombathelyre.

Közlekedés
Az útvonalat végigköveti a GYSEV vasútvonala, a fő csomópont az útvonal mentén Kőszeg városa, amelyet Szombathelyen keresztül lehet megközelíteni. 
Szolgáltatások
Kőszegen és környékén minden igényt kielégítő kerékpáros, szállás- és gasztronómiai szolgáltatások várják az odalátogatót, akárcsak Szombathelyen.
Látnivalók
Gyógyfürdő, Lutzmannsburg; Kőszeg belvárosa; Írottkő; cáki pincesor; Szombathely belvárosa.
Kapcsolódó útvonalak
Írottkő Naturpark kerékpárútvonal; Burgenlandi kerékpáros úthálózat.